ESP | CAT
  Estem al Facebook  Estem al Twitter  Rss

Pla Renova't 2011 per calderes, aires condicionats i electrodomèstics

 

 

S’ha iniciat el Pla Renova’t 2011 promogut per la Generalitat de Catalunya i que dintre del nostre sector contempla la renovació de calderes, aires condicionats i electrodomèstics.

 

 

 

 

 

L’objectiu, com cada any, és la renovació d’aparells domèstics substituint-los per altres que siguin més eficients, per fomentar l’estalvi i l’eficiència energètica.


Els electrodomèstics suposen el 13% del consum d’energia a la seva llar. El Pla Renova’t concedeix ajudes que oscil·len entre els 85 i 145 euros per substituir frigorífics, congeladors i combinats, rentadores, forns, rentavaixelles i cuines elèctriques per equips nous amb etiquetat energètic A (alta eficiència) o superior, que consumeix menys de la meitat d’energia que un D (baixa eficiència).


Les calderes representen el 67% del consum domèstic d’energia. Les ajudes estan al voltant d’una mitja d’uns 350 euros per la substitució de calderes individuals de les menys eficients per calderes de baixa temperatura o de condensació que funcionin amb gas natural o gasoil.


La substitució d’un aparell d’aire condicionat antic per un de nou de classe A estalvia fins a un 60% d’energia, el que pot suposar quasi un 20% d’estalvi en la factura anual de la llum. El Pla Renova’t concedeix ajudes de fins a 250 euros per la substitució dels vells aparells per equips d’etiquetat energètic superior.


Les ajudes en cap cas podran superar el 30% del preu de l’electrodomèstic.


Trobaràs tota la informació vinculada en http://www.plarenovat.cat.


Descarrega’t en pdf el fulletó explicatiu en el que diu quin electrodomèstics es subvencionen i quan i com demanar la subvenció.