ESP | CAT
  Estem al Facebook  Estem al Twitter  Rss

Calefacció: 10 consells per l'estalvi energètic

consell

Un dels punts claus per aconseguir un bon estalvi energètic a la nostra llar és el de la calefacció. Aplicant uns simples consells i mesures de baix cost i cuidant alguns detalls és possible disminuir la nostra despesa d'energia per calefacció entre el 10% i el 40%.

 

 

Aquests són els suggeriments que recomana l'IDAE per a poder estalviar en calefacció:

 

1. En època hivernal, regular la temperatura a 21ºC per aconseguir un nivell adequat de confort dintre de la vivenda. 

 

2. Apagar la calefacció mentre es dorm, i encendre-la novament després de ventilar la casa (10 minuts és suficient).

 

3. Es recomana col·locar vàlvules termostàtiques en els radiadors o termòstats programables. Són simples d'instal·lar, amb un preu accessible, i es tradueixen en un estalvi d'entre un 8% i un 13% d'energia.

 

4. Quan la casa queda buida unes hores, deixar la posició del termòstat a 15ºC (en alguns models apareix com posició de "economia").

 

5. És important fer un manteniment adequat de les calderes. D'aquesta forma funcionarà òptimament, aconseguint fins a un 15% d'estalvi d'energia. 

 

6.  Purgar l'aire dels radiadors almenys un cop l'any, abans d'iniciar l'època hivernal. Estarà net quan deixi sortir l'aire i només surti aigua. Quan els radiadors estan bruts es debilita la transmissió de calor des de l'aigua calent a l'exterior.

 

7. No cobrir els radiadors ni col·locar objectes al costat, ja que impedeix la correcta difusió de l'aire calent. 

 

8. Per evitar pèrdues innecessàries de calor, tanqui les persianes i cortines durant la nit. En contrapartida, aixequi les persianes durant el dia, per aprofitar tant la calor como la llum solar. Tanqui també el tiratge de la xemeneia quan aquesta no es trobi en ús.

 

9. Al construir o reformar una casa, col·locar un bon aïllament pels tancaments a l'exterior. Es recomanen les finestres de doble vidre i fusteries amb ruptura de pont tèrmic. Tot i que la inversió inicial pot resultar més elevada, mensualment aconseguirà un estalvi important de diners al disminuir la pèrdua de temperatura.

 

10. Comprovi si en les portes i finestres entren corrents d'aire. Una forma pràctica de fer-ho és apropar una espelma a l'obertura (ha de ser un dia de força vent) i si la flama oscil·la vol dir que hi ha una filtració. En aquests llocs col·locar silicona.

 

 

Font: IDAE